Ung med Cancer Dansar

Ung med Cancer Dansar

Under tidig höst 2023 erbjuds unga och unga vuxna att komma och delta i ett dansprojekt på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna. Projektet riktar sig både till dig som är under behandling och dig som avslutat din behandling.

Projektet drivs av Scenkonst Sörmlands danskonsulent Rebecca Schagerström Allen. Rebecca är utbildad dansare och har många års erfarenhet som danspedagog. Rebecca kommer driva projektet med utgångspunkt att låta unga cancerpatienter få jobba med att röra och uttrycka sig genom sin kropp.

VAR OCH NÄR?

DAG torsdag 24 augusti, 2023
TID klockan 14:00 – 15:30
PLATS Scenkonst Sörmland, Eskilstuna (Munktellstaden)

Rebecca säger:

”För mig är det viktigt att fokuset ligger på vad man kan göra och vad som känns bra. När en är under en cancerbehandling förändras kroppen konstant pga. olika mediciner, operationer, diverse biverkningar av behandlingar och av sjukdomen själv. Upplevelsen av kroppen kan kännas främmande men genom projektet hoppas vi kunna ge deltagarna en stund där fokus flyttas från det sjuka och det negativa till att bara få vara och dansa och må bra i sin kropp tillsammans med andra. Vi vill skapa ett tryggt rum där alla deltagare får möjlighet att jobba utifrån sina egna förutsättningar och få möjligheten att berätta sin berättelse genom dans och rörelse. Att genom dans och rörelse ge deltagarna en möjlighet att hitta en frihet att uttrycka sig konstnärligt.”

Projektet har INTE terapeutiska syften och ämnar inte ersätta eller syfta till någon form av vård. Projektet är ett communityprojekt som erbjuds för den specifika målgruppen för att de ska få möjligheten att dansa och uttrycka sig konstnärligt. Om projektet kommer resultera i någon form av föreställning/film eller annan typ av redovisning kommer bestämmas tillsammans med gruppen utefter deras önskningar.

Alla deltagare kommer kunna delta efter sin egen förmåga och förutsättningar och att delta är gratis.

Vill ni veta mer?
Kontakta rebecca.schagerstrom.allen@regionsormland.se

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Ung med Cancer Dansar

  • Kategori: Dans

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /