Dans

Scenkonst Sörmland ser musik, dans och teater som en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som individens uttryck.

Dans i Sörmland arbetar för att fler människor i Sörmland ska ha möjlighet att se dans och att dansa själva.

Scenkonst Sörmlands arbetar på två olika sätt med dansfrågor. Dels det professionella uppdraget med egna nyskrivna dansproduktioner i olika stila. Det andra uppdraget är delen där vi vill skapa bättre förutsättningar för att uppleva och dansa själv. Det arbetet gör vi tillsammans med dansare och genom att vara ett stöd för arrangörer. 

AKTUELLT 2022

8 december har du möjlighet att se På tunn is här på Scenkonst Sörmland. På tunn is är en föreställning, en film och ett communityprojekt under SmartSE produktionshus i samarbete med Dans i Sörmland.

DANS FÖR SKOLAN

Scenkonst Sörmlands erbjuder också ett stort utbud av dansföreställningar i skolorna som ingår i Sörmlandsmodellen, den garanterar att alla barn och unga i Sörmland mellan 5-15 år får uppleva professionell scenkonst en gång per termin.

Den som arbetar med Scenkonst Sörmlands dansproduktioner är Rebecka Melin och vår danskonsulent som arbetar med våra främjande uppdrag är Rebecca Schagerström Allen. 

Bild från Jag är man, alltså dansar jag. 
Fotograf Gustav Ågerstrand.

 

Kommande evenemang

Datum och tid Evenemang Plats Biljett
2022-12-07 12:00 Julstämning med A Capriccio Eskilstuna Biljett
2022-12-08 19:00 På tunn is, ur nödvändighet Eskilstuna Biljett

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /