Vit text på en blå bakgrund som säger är du vår nya scenkonstproducent?

Scenkonstproducent

Scenkonst Sörmland söker en scenkonstproducent för vår produktions- och förmedlingsverksamhet i Sörmland!

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

OM OSS

Med vår vision vill vi bidra till att människor kan påverka sin situation och samhället. Musik, dans, film och teater är en viktig del av samhället och dess utveckling, både som professionella konstarter och som en möjlighet för individens uttryck. Publik och invånare i alla åldrar ska erbjudas hög kvalitet och spännande möten mellan och i olika konstformer och genrer.

Verksamheten förändrar sin organisation för att möta framtida utmaningar och utveckla Scenkonst Sörmlands tillgänglighet i regionen. Scenkonst Sörmland präglas av stort engagemang, och har en stark drivkraft för att kunskapsutveckla arbetet. Kompetensutvecklingen inom verksamhetens alla områden är därför prioriterad. Genom dialog skapas förutsättningar för att medarbetarna ska kunna och vilja ta ansvar för uppdrag och gemensamma mål. Vårt arbete präglas av att bygga förtroendefulla relationer, respekt för individen, tydlighet i uppföljning och återkoppling med utgångspunkt från det egna ledarskapet. Genom att stimulera en mångfald av röster i vår verksamhet, skapar vi förutsättningar för och utvecklar ett inkluderande arbete.
 
Scenkonst Sörmlands verksamhet finansieras i huvudsak av Region Sörmland och Staten via Statens kulturråd. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt arbetssätt och vårt utbud i nära samarbete med länets kommuner för att kunna vara aktuella och ge nya perspektiv på samtiden och historien. Scenkonst Sörmland är en del av Kultur & Utbildning inom Region Sörmland.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Scenkonst Sörmland är en kreativ, händelserik och varierande verksamhet, och i det operativa arbetet är du en av de ansvariga för att nå ut med verksamhet till invånarna. Du deltar även i verksamhetens utvecklingsarbete inom musik, dans, teater och film för att uppnå de bästa förutsättningarna för produktion och förmedling i vårt scenkonstuppdrag.

Ditt huvudansvar rör produktion- och projektledning.
Inom dessa områden har du fokus på förberedelse, genomförande samt uppföljning och utvärdering, allt för att skapa de bästa förutsättningarna gentemot produktionsteam, arrangörer och publik. Delar av ditt arbete riktar sig till målgruppen barn- och unga där du har ett samordnande ansvar. I din produktion- och projektledning kommer du även att ha kontakter regionalt, nationellt och internationellt. Du kommer att arbeta i en organisation med starkt fokus på sin omvärld!

Du rör dig fritt mellan konstarterna och arbetar med trygghet i ditt eget ledarskap. Du är för oss en viktig resurs och du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom Scenkonst Sörmland.

DIN KOMPETENS

Du har:

 • relevant examen inom produktion- och projektledning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • god förmåga till svenska och engelska i tal och skrift
 • vana av att arbeta processinriktat
 • erfarenhet av och deltagit i utvecklingsarbete
 • erfarenhet av att möta den ideella sektorn
 • erfarenhet av kulturpolitiskt styrd organisation
 • goda digitala kunskaper

Det är meriterande om du dessutom har:

 • erfarenhet inom scenkonstområdet
 • erfarenhet av arbete för barn- och unga
 • ytterligare språkerfarenheter från de större talade språken i Sverige
 • kännedom om regionen
 • minst b-körkort

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper! Sörmland är ett län med en bred mångfald hos befolkningen och vi vill självklart spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

ANSTÄLLNINGSFORM

Visstidsanställning under ett år med goda möjligheter till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

INFORMATION OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV

Verksamhetschef Jörgen Lindvall
Telefon 076-696 01 30
Mailadress jorgen.lindvall@regionsormland.se

Fackliga företrädare söks via kontaktcenter på telefonnummer 0155-24 50 00.

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-08-15.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Ansök via Region Sörmlands sida - klicka här! 

Referensnummer RKUS-22-015

Arbetstid 100%, Tidsbegränsning, enligt överenskommelse. 

Se våra förmåner

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /