Spetebyhall

Spetebyhall uppfördes omkring 1870 av hovarkitekten Emil Victor Langlet som ritade flera herrgårdar och slott samt så kallade centralkyrkor. Till hans främsta verk räknas Stortingsbyggnaden i Oslo. Spetebyhall, som med sina fyra torn utgör ett slott i miniatyr, är typiskt för det sena 1800-talets franska nyrenässansstil.

Det är byggnadsminnesmärke sedan 1996 och har på senare tid genomgått en renovering. I en del av ekonomibyggnaderna driver de nuvarande ägarna det anrika Jones Antikvariat, som sedan 1948 varit beläget i centrala Stockholm. I Antikvariatet visas en samling böcker av bland annat fru Mathilda Langlet, författare och feminist, samt sonen Valdemar, mest känd för sina räddningsaktioner i Budapest under andra världskriget.

Konsertinstrumentet är byggt av Kilströms Klafvessinmakeri efter förebild av en tvåmanualig cembalo byggd av Couchet-Taskin som finns hos Stiftelsen Musikkulturens Främjande.

För att läsa mer om respektive konsert, klicka på nedan länk/länkar

Lördag 11 augusti klockan 16.00 - Marcus Mohlin & Ingrid Berg (UST)

OBS! Tonsättarsamtal med Ylva Fred kl 15:30. I samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare

Biljetter: 220 kr. Förköp Katrineholms Turistinformation, telefon 0150-44 41 40, www.visitkatrineholm.se . Kvarvarande biljetter säljs i antikvariatet två timmar innan konserten.
Servering: Öppet från 14.00, även antikvariatet.
Kontakt/information: www.jonesantikvariat.se
Parkering: Anvisas vid ankomst.
Tillgänglighet: Delvis tillgänglighetsanpassat, anmäl i förväg på Skyddad adress
Arrangör: Jones Antikvariat i samarbete med Katrineholms kommun.

För mer information www.jonesantikvariat.se

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera