Vi vill välkomna dig till ett mångfacetterat Sörmland, där konsertscenerna är lika skiftande i uttryck som naturscenerna. Detta i ett sammanhang där musiken rör sig i en sfär av dåtid, samtid och framtid. I årets upplaga av musikserien erbjuder Scenkonst Sörmland hela 50 konserter med allt från omtolkad Bach till sydafrikansk innerlighet, klassiska melodier i mästerliga tolkningar, tv-spelsmusikens magi, jazzens sväng, nyskriven musik där bläcket knappt torkat på notbladet och balkantoner där en vanlig sittande publik aldrig skulle fungera. Detta och så mycket mer i arrangemang av eldsjälar, kammarmusikföreningar, jazzföreningar, privatpersoner, kulturförvaltningar, samt för första gången Scenkonst Sörmland.

Under en av flikarna till vänster kan du läsa mer om årets tre unga svenska solister; Anna Malmström, Terese Lien Evenstad och Lövstabruks kammarsolister.

Och vill du läsa mer om de två unga svenska tonsättarna som Scenkonst Sörmland har engagerat i år så finns det även mer information om dem under ytterligare en flik till vänster. Dessa tonsättare är Klara Stirner och Nils Henriksson.

Välkommen som sagt till en sommar fylld av musik!