Tuuletar

Tuuletar är inte bara namnet på vindgudinnan i Kalevala, den finska mytologin, utan också namnet på en unik vokal folk-hop kvartett. Själva beskriver de sig som ett kaotiskt, icke-perfekt kollektiv av färgstarka karaktärer som delar en passionerad nyfikenhet. De drivs av sin kärlek till det finska språket och respekten för sina rötter när de borrar sin in i traditioner, sökandes efter det nya.

Tuuletar är fyra kvinnor som sjunger, komponerar och framträder. På sitt unika sätt framför de finsk folksång, egna verk med globala musikaliska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Väsande, viskande, kraftfullt och glödande och helt orädda i sitt uttryck och de hyllas unisont på sina turnéer och festivalframträdanden runt om världen.

Under 2018 kommer de spela på Sur Jahan Festival i Indien, vid Songlines Encounter-evenemanget i London liksom i den unika A-hallen i Torshälla. Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones.

Denna sommar kan du i Torshälla få det som många upplevt i mötet med Tuuletar: ".... an absolute wow-moment!"

Medverkande
Venla Ilona Blom – sång, beatboxing
Sini Koskelainen – sång
Johanna Kyykoski – sång
Piia Säilynoja – sång

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Onsdag 20 juni klockan 19:00 - Holmens A-verkstad
(Cirkus Trattofon uppträder från klockan 18:00)

Foto Tuuletar

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera