Tiden

- i musik finns alla tider samtidigt

När trion Vårspår tar sig an temat tiden skapar de en tidsmaskin som tar dem och publiken till en Då-Nu-Sen i en fantastisk fantasifull evig väv av egna låtar, poesi, musik från 1700-talet och improvisationer. Konserten kröns av uruppförandet av Teodor Wolgers, ung svensk tonsättare 2018, specialskrivna verk för flöjt, viola och elektroniska ljudlandskap på samma tema. Vårspår består av Åsa Karlberg, Jenny Lola Bonk samt Örjan Högberg.

Åsa Karlberg är en nyfiken och mångsidig kammarmusiker med en fot i Scenkonst Sörmland och en i frilanslivet med allt från orkestrar som Rebaroque och Drottningholmsteatern, till improvisationsgruppen Grass/Karlberg och den genreöverskridande Trio Angels. Åsa komponerar också ny musik, bland annat för soloflöjt.

Jenny Lola Bonk återfinns i Stockholms poesikretsar. Hon uppträder bland annat på poesifestivaler som soloartist liksom i olika bandkonstellationer, och agerar även konferencier vid olika poesievenemang. Tillsammans med Örjan Högberg är hon är aktuell med det musikaliska samarbetet Livstid.

Örjan Högberg, altviolinist, elviolinist och kompositör, var en av grundarna till Fläskkvartetten och har idag Västerås Sinfonietta som bas. Han har komponerat mängder med ensemblemusik liksom film- och teatermusik för Wallanderfilmerna, balettmusik för Mats Ek samt musik till Parisoperan.

Medverkande
Åsa Karlberg - flöjt
Örjan Högberg - viola
Jenny Lola Bonk - spoken word

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Tisdag 26 juni klockan 19:00 - Gamla Teatern

Foto Markus Gårder

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera