Soriana Project

Vårt Syrien-projekt består av tre enastående artister-kompositörer-improvisatörer som skapar modern, samtida musik inspirerad av Mellanösterns kulturarv. Allt under ledning av saxofonisten Basel Rajoub.

Musiken framförs på orientaliska liksom västerländska instrument.

Saxofonisten Basel Rajoub från Aleppo i Syrien, har medverkat i flera musikgrupper som för samman musik och musiker från Mellanöstern, Nordafrika, Asien och Europa. Slagverkaren Andrea Piccioni, från Rom i Italien, är mästare på ramtrummor (frame drums) och behärskar förutom den syditalienska tamburellon även slagverkstekniker från Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien. Och på qanon (ett stränginstrument som kan spåras till forntida Assyrien) Feras Charestan från Al-Hasakeh i Syrien, numera boende i Södertälje. Feras spelar med symfoniorkestrar, populärmusikgrupper samt musikensembler som skapar ny musik.

I Soriana Project hyllar trion sina traditioner genom musiken och sätter den gamla masugnen i Björndammen i sällan upplevt gung!

Medverkande
Basel Rajoub – saxofon
Andrea Piccioni – slagverk
Feras Charestan – qanon

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Lördag 18 augusti klockan 19:00 - Björndammens masugn

Foto: Jean-Christophe Arav

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera