Sångfågeln - familjekonsert

SCENKONST SÖRMLANDS MUSIKRESIDENS 2018

- ett färgsprakande renässansspel med dans, musik och röstakrobatik!

”Det fanns en gång en sångfågel, vars toner var den vackraste musik. Vars sång hade sådan effekt på de som lyssnade, att de förändrades för alltid. Det är om denna sångfågel vi tänker berätta”.

Två parallella berättelser möts på scenen. I den ena historien möter vi 1600-tals kompositören Francesca Caccini - livs levande, av kött och blod, som bokstavligen brottas med sin röst och tidens idéer om vad kvinnor inte kan och får göra. I den andra historien möter vi ett teatersällskap i färd med att berätta sagan om sångfågeln - fågeln med den magiska stämman. Allteftersom berättelserna tätnar flätas historierna samman och leder fram till… ja… kanske ett slut? Eller en ny början?

Operabyrån är musikresidens på Scenkonst Sörmland under 2018 och är med i sommarens festival med familjeföreställningen Sångfågeln – ett färgsprakande renässansspel med dans, musik och röstakrobatik. Operabyrån ser fram emot att möta er i sommar på Säfstaholm, Lagersberg och Gripsholm!

Medverkande
Christina Larsson Malmberg – sopran
Catalina Langborn – barockviolin
Jonas Nordberg – teorb
Helena Lambert – dans, koreografi, manus och regi
Camilla Kandare – dans, koreografi och manus
Anna Kjellsdotter – kostym
Catalina Langborn och Christina Larsson Malmberg – idé och projektledning

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Onsdag 20 juni klockan 18:00 - Säfstaholm

Onsdag 15 augusti klockan 19:00 - Lagersberg

Lördag 18 augusti klockan 13:00 - Gripsholm

Foto Elisabeth Ohlson Wallin

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera