Phronesis

I den grekiska filosofin står termen fronesis för förstånd. Och namnet känns logiskt på den dansk-svensk-engelska jazztrio som bildades 2005. Phronesis gör nämligen förståndig och smart, men ändå svängig och inbjudande jazz!

Ända sedan starten och debutalbumet Organic Warfare (2007) har de utvecklat ett luftigt och intrikat sound som fått kritiker på tidningar som The Guardian att utropa att ”they’re a killer live band”! Deras sjunde och senaste skiva utsågs till 2017 års fjärde bästa skivsläpp i den engelska tidningen Jazzwise, tidningen som även benämnt Phronesis som den mest spännande pianotrion sedan Esbjörn Svenssons Trio.

Trion grundades av danske basisten Jasper Høiby. Det är hans tajta basspel som driver trions musik framåt och samspelet med den svenske trummisen Anton Eger och brittiske pianisten Ivo Neame är lika viktigt som självklart. I oktober 2017 belönades Phronesis med Jazz Ensemble of the Year vid UK Parliamentary Jazz Awards. Med andra ord - boka in tid och datum nedan för att uppleva en av planetens mest spännande jazztrios!

Medverkande
Jasper Høiby – kontrabas
Anton Eger – trummor
Ivo Neame – piano

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Tisdag 7 augusti klockan 18:00 - Eskilstuna konstmuseum

Foto Peter van Breukelen

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera