Marcus Mohlin & Ingrid Berg

Cembalisten Marcus Mohlin och sopranen Ingrid Berg tar med publiken på en musikalisk resa från renässanstonsättaren John Dowland via barockens Georg Friedrich Händel och Henry Purcell, den svenska musikens fader Johan Helmich Roman till 1900-talets György Ligeti och uruppförandet av den unga svenska tonsättaren Ylva Fred och hennes verk för solocembalo. Marcus och Ingrid tycker om att musicera och skapa musik tillsammans, i nuet. Den tidiga musiken, som de har starka relationer till och fokuserar på, refererar de till som sinnlig och öppen för en givande personlig prägel och improvisation. Och i den intima slottsmiljön vill de skapa en varm känsla för publiken som leder till eftertanke, lust och skratt.

Marcus Mohlin har snabbt blivit en av de mest efterfrågade cembalisterna hos barockorkestrar runt om i Europa och arbetar med flera framstående musikerpersonligheter såsom Lars-Ulrik Mortensen, Rachel Podger och Alfredo Bernadini. Ingrid Berg har ett stort intresse för barockmusik men rör sig även ledigt inom opera, sakral och nyskriven musik. Denna duo använder den dramatiska berättarglädjen i sin kommunikation med publiken.

Medverkande
Marcus Mohlin - cembalo (bilden tagen av Matilda Bremer)
Ingrid Berg - sopran

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Lördag 11 augusti klockan 16:00 - Spetebyhall OBS! Tonsättarsamtal med Ylva Fred startar 15:30. I samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare

Söndag 12 augusti klockan 16:00 - Stålboga

Foto Matilda Bremer

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera