Magnus Holmander

UNG SVENSK SOLIST

Klarinettisten Magnus Holmander har ett stort intresse för musik och magi. Det är två intressen som han dessutom gärna blandar och som publiken på Mälsåker slott i sommar kommer att uppleva i Strange Song av Ylva Fred (ung svensk tonsättare 2018). Klarinetten hade dock kunnat vara saxofon då han i fjärde klass fick hela klassen att starta en blåsorkester som spelade tillsammans med varandra en gång i veckan istället för att ha vanliga musiklektioner. Då valde Magnus saxofon som första instrument men eftersom nästan alla i klassen redan hade saxofon som första val så blev han tilldelad en klarinett. Det riktiga intresset för klarinetten kom då han fick spela ett kort solo (Mother Mary av Beatles) på skolavslutningen. Och det första kapitlet i en blivande professionell musikers liv var ett faktum. Efter den avslutningen är resten, som man brukar säga, historia. Numera riktar Magnus Holmander in sig på nutida konstmusik och han älskar att uruppföra musik av kompositörer samt att utforska nya tekniker och effekter på klarinetten. Nyligen har han även börjat komponera själv.

Inspirationen hittar han från en väldigt bred musikbas och har Håkan Hellström som en av sina största musikidoler. Under 2017 vann han tillsammans med ackordeonisten Irina Serotyuk tävlingen Ung & Lovande. På Mälsåker slott spelar han, tillsammans med pianisten Alfredo Salvador, musik av Klara Stirner, Robert Schumann, Magnus Holmander, Ylva Fred, Francis Poulenc och Luigi Bassi.

Medverkande
Magnus Holmander - klarinett
Iveta Calite - piano

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Söndag 17 juni klockan 17:00 - Mälsåker

Foto Christopher Hästbacka

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera