Kaja

Gungande valser övergår i andäktiga ljudlandskap, karga klanger, finlirig virtuositet och livsbejakande kompromisslöst folkmusikös!

Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder trion Kaja på dynamisk musik och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar. Trion har i drygt 10 år vidsynt och nyfiket låtit musiken få ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, influenser från Amerikansk folkmusik, akustisk klubbmusik och indisk raga! Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i såväl komposition som arrangemang.

Kaja framträder på festivaler, kulturhus, jazzklubbar och teaterscener i Europa, Asien och Nordamerika och i sommar avslutar de årets Musik på Sörmländska Slott och Herresäten genom att lyfta taket i Björndammens alldeles speciella masugn, mitt i Sörmland!

Medverkande
Livet Nord – violina (femsträngad fiol)
Camilla Åström – dragspel
Daniel Wejdin – kontrabas

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på länken/länkarna nedan för mer information.

Lördag 25 augusti klockan 19:00 - Björndammens masugn

Foto Peter Lloyd

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera