Henning Ullén

UNG SVENSK SOLIST

Trumpetaren och kompositören Henning Ullén hittar man främst inom de musikaliska områdena jazz, fri improvisation, klassiskt samt nutida konstmusik. Det är dessa områden han sedan 2017, genom sin Masterutbildning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, ägnat mycket av sin arbetstid åt. Hans mål är att undersöka vad som händer när han skriver musik inspirerad av modern jazz och romantisk klassisk musik men där improvisationen integreras i kompositionen.

Detta konstnärliga arbete kommer Henning att presentera i en konsert under våren 2019 och senare i ett debutalbum. Han försöker sudda ut genregränser och skapa musik inom ett fält som han menar fortfarande är relativt outforskat.

Årets unga solist, Henning Ullén, kommer med sina medmusiker att presentera delar av detta pågående projekt för publiken i Musik på Sörmländska Slott och Herresäten. Trumpetaren Henning har liknats vid legender som Wynton Marsalis och Lee Morgan. Han nominerades under hösten 2017 till det prestigefyllda priset Jazzkatten i kategorin Årets Nykomling.

Medverkande 28 juli
Henning Ullén - trumpet
Mats Äleklint - trombon
Alexander Zethson - piano
Mauritz Agnas - bas
Konrad Agnas - trummor

Medverkande 4 augusti
Henning Ullén - trumpet
Mats Äleklint - trombon
Max Agnas - piano
Torbjörn Zetterberg - bas
Konrad Agnas - trummor

Det är respektive spelplats som säljer biljetter till sin/sina konserter. Klicka på
länken/länkarna nedan för mer information.

Lördag 28 juli klockan 15:00 - Stora Djulö

Lördag 4 augusti klockan 17:00 - Gripsholm

Foto Stefanie Andersson

Kommentarer (0)

Du måste vara inloggad för att kommentera