Rosali Grankull & Ivan Blomkvist

Detta är en konsert med förra årets Unga Svenska Tonsättare; Rosali Grankull och Ivan Blomqvist.

Ivan och Rosali har specialskrivit verk för Scenkonst Sörmland som kommer att framföras under kvällen. Konserten genomförs tillsammans med marimbarist Fia Forslund.

Ivan Blomkvist
Ivan kommer att premiärspela nya soloverken Kontraster. Verken är en blandning av förinspelat material tillsammans med livemusik, framfört  på piano, Fender Rhodes, synth och även sequencer. Kontrasterna utforskar skillnaden mellan det episka och det sårade, det mellankoliska och hoppfulla, och det komponerade och improviserade.

Rosali Grankull 
Vad händer när marimbans traditionella klang utmanas, utvidgas och förändras? Vad uppstår när tradition möter nutid? Med utgångspunkten ”rötter och resonans” kommer Rosali Grankull och Fia Forslund tillsammans att utforska möjligheterna för detta instrument. De kommer att laborera med marimbans inneboende egenskaper och förstärka dessa med objekt och kontaktmikrofoner.

Fia Forslund är frilansande slagverkare specialiserad på marimba och vibrafon. Hon är född och uppvuxen i Härnösand och utbildad i klassiskt slagverk. 

MEDVERKANDE

Rosali Grankull – ljudobjekt
Fia Forslund – marimba
Ivan Blomkvist – piano, Fender Rhodes, keyboards, sequencer

Dela evenemanget i dina kanaler:

Rosali Grankull & Ivan Blomkvist

  • Tid: 2021-12-03 19:00
  • Plats: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna
  • Entrépris: 200kr SEK
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /