Vera Vinter

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål.

Vera Vinter kommer från Stora Lappträsk i Norrbotten – en liten by som idag endast har 12 åretruntboende människor och ett antal sommarboende.  12. Inte 12 000. Inte 1200. Tolv stycken. Det är klart att det formar en människa. Att det sätter avtryck. Skog, sjö, himmel. Det trädet. Den kröken. De historierna.

Vera Vinter solodebuterade 2012 med singer/songwriter albumet ”Idyll” som släpptes på Sony Music efter att ha upptäckts av Bo Sundström.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hösten 2021 släppte Vera Vinter sin fjärde platta: Herbarium, om landsbygd, stad och kontraster där emellan.

Hösten 2022 släpper Vera Vinter tillsammans med violinisten Hanna Ekström fullängdsalbumet Lios där en nordisk folklig tradition ramas in av vackra melodier, liveelektronik och fältinspelningar -alltid med rösten och fiolen i fokus. Alla texter är på dialekten Kalixmål, ett hemligt språk för de allra flesta, som ger lyssnaren möjlighet att skapa egna inre bilder och betydelser.

BILJETTINFORMATION

Biljetter via Sigridslunds hemsida. 
Pris 250kr vuxna, 220kr pensionär/student

Dela evenemanget i dina kanaler:

Vera Vinter

  • Tid: 2022-08-17 19:00
  • Plats: Nyköpings Teater, Nyköping
  • Entrépris: 250 SEK
  • Kategori: Musik

Fler speltillfällen:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /