Åsa Karlberg möter Uppsala Kammarsolister

Kammarmusikkonsert med uruppförande av Unga Svenska Tonsättare 2022, Stina Tordby och Frej Wedlund. I ett spännande och rikt program möter Scenkonst Sörmlands flöjtist Åsa Karlberg stråkmusikerna i Uppsala Kammarsolister.

Det blir uruppförande av två nyskrivna verk av Frej Wedlund och Stina Tordby, årets Unga Svenska Tonsättare som på uppdrag av Scenkonst Sörmland skrivit varsitt verk för stråkkvintett och flöjt.

Frej Wedlund har för sitt verk ”At least we had a beautiful day” hittat inspiration i barockmusiken; Stina Tordby har skrivit Meadows of Heaven med en bild av själen som lyfter sig från jorden in i Evigheten.

I tillägg till detta spelar ensemblen också musik av den tyska tonsättaren Max Reger och franska Germaine Tailleferre.

Åsa Karlberg är en mångsidig musiker med hjärtat i kammarmusiken och det nära mötet med publiken. Som medlem i flöjtkvartetten 40f utforskar och utvecklar hon de nutida uttrycksformerna, i Trio Lila experimenterar gruppen med egna kompositioner, tillsammans med gitarristen Mårten Falk skräddarsyr hon konsertprogram för vitt skilda scener och i barockorkestern Rebaroque spelar hon på den historiska traversflöjten.

Som anställd på Scenkonst Sörmland är hon engagerad i allt ifrån idéer till genomförande av produktioner för unga, äldre och offentligt och i institutionens teateruppsättningar medverkar hon ofta som scenisk musiker och/eller musikalisk rådgivare.

MEDVERKANDE
Åsa Karlberg - flöjter
Nils-Erik Sparf - violin
Oscar Treitler - violin
Brusk Zanganeh - violin
Ylvali McTigert Zilliacus - viola
Per Nyström - cello

 

Foto: Stewen Quigley

Dela evenemanget i dina kanaler:

Åsa Karlberg möter Uppsala Kammarsolister

  • Längd: 2 tim inkl paus
  • Kategori: Musik

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /