Albin Uusijärvi - Ung Svensk Solist

Vi är väldigt stolt att presentera Scenkonst Sörmlands Unga Svenska Solist 2022.

Albin Uusijärvi - altfiol och årets unga svenska solist 
Albin föddes 1995 i Nyköping och trots sin unga ålder har han redan hunnit spela som solist med Göteborgs Symfoni Orkester och Edsbergs Kammarorkester. Albin vann båda Stockholm International Music Competition (2012) och Polstjärnepriset (2014) och var Finalist i “Ung och Lovande” året 2021 med Duo Wallner & Uusijärvi.

I början av 2022 flyttade Albin till Berlin för att börja på den prestigefyllda akademien Karajan-Akademie der Berlin Philharmoniker och har även börjat spela som gästande orkestermusiker för Berlin Philharmoniker.

Lana Suran - piano
Lana Suran är en av de ledande skandinaviska pianisterna i sin generation. Hon var 2:a pristagaren i Verão Clássico Award (2020), vinnare av "Rose d'Anvers Prize" (2020), Mannes Steinway Award (2019) och Paskéll-priset (2015).

Lana debuterade på Göteborgs Konserthus redan vid 8 års ålder och har sedan dess uppträtt i alla konserthus runt om i Sverige. Lana har spelat som solist och kammarmusiker i de största konsertsalarna som finns runt om i Europa, Sydamerika och USA.

Maria Rostotsky - piano (medverkar vid konserten den 11 augusti)
Konsertpianisten Maria Rostotsky har sedan debuten på Konserthuset med Kungliga Filharmonikerna år 2000 etablerat sig som en av Sveriges mest mångsidiga musiker. Hon har varit solist med ett flertal orkestrar i Sverige och utomlands och uppträtt på scener som Konserthuset, Barbican och Concertgebouw och gästat kammarmusikfestivaler i bl a Båstad och Holland.

BILJETTINFORMATION

Till konserten som framförs i Hjortensbergskyrkan köps biljetter via Nyköpings Arenors hemsida. Pris 275 kr,  220kr för medlemmar i föreningen Nyköping Kammarmusikförening. Skolungdom gratis, men platsbiljett skall bokas. 

Till konserten som framförs på Gripsholms slott köps biljetter via De kungliga slottens hemsida. Pris 190 kr.

Till konserten som framförs i Trosalundskyrka köps biljetter via mail till styrelsen@kammarmusiktrosa.se. Pris 200 kr, 150 kr för medlemmar i Trosa Kammarmusikförening, under 18 år gäller fri entré. 

 

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /