Vindvaka

Scenkonst Sörmland i samarbete med Giron Sámi Teáhter har gett Virpi Pahkinen i uppdrag att skapa ett verk med fyra stycken dansare på ett samiskt tema i samverkan med olika samiska konstnärer med premiär februari 2022.

Flerfaldigt belönade Virpi Pahkinen är en av Nordens ledande koreografer och solodansare och har verkat vid dansscener i närmare 50-tal länder. Virpi Pahkinens koreografiska språk präglas av såväl det arkaiska, mytologiska som science-fiction. I dansen har hon forskat i människans och naturens tid i sina verk Deep Time och Black Rainbow. Hennes dansgestalter äger en meditativ kraft och bildar tecken som bär drömmar.

I det nya verket Vindvaka gör hon med sina dansare en resa i hydrosfären, i vattnets transformationer. Rörelser kan te sig snötysta och vindlande, eller råmande och flödande, för att sedan landa i det hemlighetsfullt organiserade i en stilla klarhet hos en snökristall.

Hantering av nya restriktioner med anledning av Covid-19
Det är respektive arrangör som ansvarar för sitt arrangenmang. Här kan du läsa mer om hur Scenkonst Sörmland hanterar sina arrangemang i egna lokaler, med anledning av de nya restriktionerna som FHM och regeringen lämnade och som gäller från och med 12 januari, 2022.

MEDVERKANDE
KOREOGRAFI Virpi Pahkinen
DANSARE Virpi Pahkinen, Victor Persson, Sofia Sangregorio, Pontus Sundset
MUSIK Roger Ludvigsen                                                   
KOSTYMDESIGN Virpi Pahkinen
LJUDDESIGN Jukka Rintamäki
LJUS Niklas Glahns
KOSTYMATELJE Skrädderikompaniet Lilaro
TEKNIKER Niklas Glahns, Elin Bengtsson
TURNÉLEDARE Anna Hammar

Produktion av Scenkonst Sörmland och Giron Sámi Teáhter i samarbete med Virpi Pahkinen Dance Company.

Foto från Vindvaka, foto Stefan Bladh

Dela evenemanget i dina kanaler:

Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats

Läs mer
logotyp scenkonst sörmland /