Dans för Parkinson

Dans för Parkinson

Introduktionsutbildning i Dans för Parkinson! Vi erbjuder både en inspirationsföreläsning och workshop tillsammans med en två dagars utbildning under september och oktober, 2023.

Denna utbildning är fullsatt!

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING / WORKSHOP 

För alla som arbetar med dans eller inom hälsosektorn. Denna workshop ger dig insyn i metoden och inspiration till att antingen gå utbildningen eller till att göra inslag av dans i din verksamhet, samt insyn i att arbeta med dans för personer med Parkinsons sjukdom. 

Åsa N. Åström leder grupper i Dans för Parkinson på Balettakademien i Stockholm sedan 2014, och är certifierad Dance for PD pedagog, samt för att utbilda nya pedagoger i metoden. 

Hon är utvecklingsledare för Danshälsa och Communitydans på Balettakademien, Stockholm. Medlem i Dance for Health kommittén vid IADMS (International Association of Dancemedicin and Science).  

Metoden bygger på erfarenheten dansaren har om rörelser och koreografi, och de hälsoeffekter det ger till personer med Parkinsons sjukdom. Vill du läsa mer så gör du det här - Dance For Parksinsons. (Sidan är på engelska.)

TID 1 september, klockan 13.00-15.00
PLATS Scenkonst Sörmland, John Engellaus gata 3, Eskilstuna

Utbildningen är avgiftsfri.

UTBILDNINGEN 19-20 oktober

OBS - denna utbildning är fullsatt!

Kursen riktar sig till danspedagoger som vill undervisa i metoden Dans för Parkinson, och som söker större kunskap och förståelse för metoden. Du kan även använda metoden som ett verktyg i att hålla dans för personer med olika neurologiska diagnoser eller inom äldreomsorgen.

Metoden Dance for PD (trademark) utvecklades av Mark Morris Dance Group i USA, under ledning av David Leventhal. Metoden bygger på dansarens erfarenhet om rörelse och koreografi, och de hälsoeffekter det ger till personer med Parkinsons sjukdom.  

Introduktionsutbildningen innehåller både teori och praktik. Metoden vi arbetar med vilar på evidensbaserad forskning som dansinstitutioner världen över arbetar med.  

Balettakademien Stockholm och Nätverket Dans för Parkinson Sverige leder sedan flera år grupper och sommarläger i hela Sverige.  

För att delta i två dagars utbildningen skall du ha erfarenhet av att arbeta med dans som dansare, pedagog eller koreograf. Du ska innan utbildningen gå en online-kurs som erbjuds av Dance for PD.

Efter genomförd kurs skickas du vidare till Balettakademien. Den 20 oktober medverkar David Leventhal från Dance for PD digitalt, och det finns tid att fördjupa den pedagogiska delen. 

TID 19-20 oktober, klockan 9.00-16.00
PLATS Scenkonst Sörmland, John Engellaus gata 3, Eskilstuna

AVGIFT 1900 kronor, inkl moms. När du anmäler dig får du en länk där du skall registrera dig för att bli erbjuden att gå utbildningen.

ANMÄLNINGSDATUM senast den 10 oktober, 2023. Anmälan är bindande!

ANMÄLAN TILL WORKSHOP OCH UTBILDNING

Klicka här för anmälningslänk till både workshop och utbildning!

För ytterligare frågor skicka ett mail till vår danskonsulent Rebecca Schagerström Allen

Dela evenemanget i dina kanaler:

Dans för Parkinson

  • Tid: 2023-10-20 09:00
  • Plats: Scenkonst Sörmland, Eskilstuna
  • Kategori: Dans

Fler speltillfällen:

tor 19 okt 2023, 09:00 - 16:00

Scenkonst Sörmland, Eskilstuna


Prenumerera på vårat nyhetsbrev

  
logotyp scenkonst sörmland /